Posted by & filed under evenimente.

FİLM gunleri 2017Constanța organizează în perioada 15-17 martie 2017, Zilele Filmului Turcesc. Proiecțiile vor avea loc începând cu ora 18.00, în Sala Mică din cadrul Casei de Cultură a Sindicatelor. Toate filmele sunt subtitrate în limba română. Intrarea este liberă.

15.03.2017, ora 18:00 – “Dragostea seamănă cu tine”/ ”Așk Sana Benzer”

           Zilele Filmului Turcesc încep cu lungmetrajul “Dragostea seamănă cu tine”/ ”Așk Sana Benzer” în regia lui A. Taner Elhan,  realizat în 2015. Rolurile principale sunt interpretate de: Burak Özçivit (Malkoçoğlu – Bali Bey din „Suleyman Magnificul”) şi Fahriye Evcen. “Dragostea seamănă cu tine” prezintă  povestea de dragoste dintre un pescar și o vânzătoare de înghețată.

16.03.2017, ora 18:00 – “Lumea mea” / “Benim Dünyam”

            Proiecțiile vor continua cu lungmetrajul “Lumea mea” / “Benim Dünyam”, în regia lui Uğur Yücel, realizat în 2013. Rolurile principale sunt interpretate de Beren Saat (actrita care a preluat rolul Kosem din serialul turcesc cu acelasi nume), Uğur Yücel şi Ayça Bingöl. Ela este o fetiță de surdă și oarbă. Viața ei se schimbă când îl întâlnește pe profesorul Mahir,  care-şi dedica timpul persoanelor cu dizabilităţi.

17.03.2017, ora 18:00 – “O mică aventură de Septembrie” / ”Bi Küçük Eylül Meselesi”

            Ultima proiecție este “O mică aventură de Septembrie” / ”Bi Küçük Eylül Meselesi” în regia lui Kerem Deren, realizat în 2014. Rolurile principale sunt interpretate de Engin Akyürek şi Farah Zeynep Abdullah. “O mică aventură de Septembrie” prezintă povestea de dragoste dintre Eylül şi Tekin. Eylül este o persoană plină de viață. În urma unui accident aceasta își pierde memoria și nu își poate aminti ultima lună din viața ei.