Posted by & filed under Corporate.


Fortuna a intrat pe piața românească prin achiziționarea unei case de pariuri autohtone, Public Bet. Aici apare primul ghinion. Public Bet de și avea o cota bună de piața acumulase peste 20 mil de euro datorii la bugetul de stat. Astfel, Fortuna a trebuit ca din ditamai achiziția, să se mulțumească doar cu fondul comercial al Public Bet, adică locațiile și o parte dintre angajați. Practic FEG a intrat pe piața românească cu stângul și cu o țeapă slovacă. Din 2016 până în 2018 Fortuna a schimbat nu mai puțin de 5 manageri. Când, în sfârșit a găsit un director general, care a putut mebține compania pe un trend crescător, renunță și la acesta, din cauza unui val de misoginism. Noul manager era femeie. În 2017 este achiziționată Casa Pariurilor. Și această achiziție vine cu o mică țeapă. Managementul de top este ofertat și luat de către concurență, iar la FEG rămân vreo câțiva mediocrii, care într-un an de zile aproape că înjumătățesc încasările grupului.
A treia țeapă vine odată cu decizia de schimbare a softul de pariuri, a nou achiziționatei Casa Pariurilor, cu softul pe care îl avea instalat Fortuna. Până la această decizie Casa Pariurilor era, într-un top al încasărilor pe locul 2, după Superbet. Instalarea noului îndepărtează clienții fidelizați în peste 15 ani de către Casa Pariurilor și o plasează pe locul doi după undeva pe locul patru, după Betano și Unibet.
Ghinion a avut FEG și cu managerii aduși la conducere, durata de viață a unui CEO în fruntea companiei are o medie de circa 15 luni. Cum toți, după 2019 au fost espați, probabil că nici măcar nu au realizat că Bucureștiul nu este Budapesta (sursa: www.playresponsibly.ro).

Paul V.