Posted by & filed under evenimente.

Ziua de vineri, 23 septembrie a reprezentat o bornă istorică pentru cetățenii Arabiei Saudite, care au aniversat ieri 90 de ani de existență de la unificarea Regatului. Cu această ocazie, la București, ambasada Arabiei Saudite a organizat o recepție la care au participat membri ai ambasadei în frunte cu ambasadorul H. E. dr. Mohammed Abdulghani M. Kayat, dar și reprezentanți de rang înalt din partea președinței și guvernului României. Au fost prezenți la eveniment, printre alții, secretarul de stat Raed Arafat (Ministerul Sănătății), Monica Săsărman (Ministerul Dezvoltării), Vlad Niculaie (Ministerul Dezvoltării), Terente Ciui (Ministerul Economiei) și Iulian Chifu (Președinție).

Alocuțiunile susținute în cadrul evenimentului au avut ca subiect principal buna colaborare și interesul reciproc al celor două națiuni, in ideea dezvoltării în continuare a relațiilor comerciale și economice.

O pată de culoare de la evenimentul găzduit aseară de hotelul Hilton din capitală a reprezentat-o costumația secretarului de stat, d-na Monica Săsărman, care a purtat un costum popular românesc din zona Bistriței.

„Este ceva cu totul firesc să port un costum tradițional românesc la un astfel de eveniment. Atunci când onorezi invitația la ziua altei națiuni, în opinia mea, ce ținută ar putea fi mai recomandată decât cea a portului nostru popular, costumație cu care eu mă mândresc foarte tare”, a explicat la final, Monica Săsărman.

Virginia Linu, creator popular