Posted by & filed under evenimente.

Miercuri, 7 februarie, de la ora 19.00, Teatrul Evreiesc de Stat vă invită la Domiciliu Instabil, spectacol de teatru comunitar despre istoria locuirii în România, realizat de echipa VÂRSTA4.

Spectacolul investighează, din perspectiva subiectivă a rezidentelor și rezidenților căminului „Amalia și șef rabin dr. Moses Rosen”, felul în care s-au transformat și au evoluat procesele de locuire urbană în context local, de la diferențele de statut social din perioada interbelică, trecând prin evacuările și românizările din timpul războiului, locuitul forțat la comun din anii 1950, cumpărarea apartamentelor proprietate personală, în anii 1970, evacuările forțate din perioada socialistă și post-socialistă. Spectacolul, scris și performat de rezidenți ai căminului Rosen, își propune o recuperare activ-afectivă și critic-politică a istoriei sociale a locuirii, precum și o reflecție asupra limitelor, proximităților și posibilităților pe care le instituie diverse forme de locuință.

Spectacolul va fi urmat de o discuție despre artă cu și pentru persoane vârstnice.

Colectiv: Iudith Ardeleanu, Marius Armașu, Mihaela Bîrlegi, Ioseph Cotnăreanu, Mișa Dumitriu, Paul Dunca, Margareta Eschenazy, Alice Monica Marinescu, Mihaela Michailov, Jak Neumann, Katia Pascariu, Marius Rădulescu, David Schwartz, Lippa Segall, Pompiliu Sterian, Dorotea Weissbuch

Spectacol produs de colectivul VÂRSTA4 și Asociația ADO.

VÂRSTA4 este un program de teatru comunitar desfășurat începând cu anul 2009 împreună cu rezidenții centrului rezidențial pentru persoane vârstnice „Amalia și Șef Rabin dr. Moses Rosen”. Programul își propune schimbarea percepției asupra vârstnicilor și bătrâneții.

Intrarea la spectacol este gratuită!

Evenimentul este parte din Ticun Olam – program de teatru pentru dreptate socială, coordonat de David Schwartz și Andreea Vălean la Teatrul Evreiesc de Stat.