Posted by & filed under evenimente, Muzica.

coperta_silvan_stancel_3            În perioada 10 – 20 martie 2016 va avea loc în Franța, la Avignon, cea de-a XV-a ediție a FESTIVALULUI ANDALUZ, eveniment major dedicat muzicii și culturii flamenco. Festivalul este organizat de către Association Andalouse ALHAMBRA în colaborare cu Le centre Social LA FENETRE și numeroși alți parteneri. Association Andalouse ALHAMBRA a fost creată în anul 1996 ca un proiect cultural al artistului internațional flamenco Luis de la Carrasca. Scopul principal al asociației îl reprezintă promovarea și difuzarea culturii andaluze, susținerea culturii spaniole și ibero-americane prin diverse manifestații artistice. Din anul 2001 asociația este recunoscută oficial de către guvernul autonom andaluz Junta de Andalucia ca și “Comunitate Andaluză în afara frontierelor Andaluziei “, cu scopul de a menține legăturile sociale și culturale cu această regiune a Spaniei.

            Festivalul Andaluz de la Avignon este un festival pluridisciplinar care prezintă expoziții de sculptură și pictură, dezbateri și conferințe publice, spectacole de muzică și dans flamenco, spectacole de muzică arabo-andauză, proiecție de filme, stagii de dans, cursuri de muzică flamenco pentru voce, stagiu de chitară flamenco, stagiu de dans oriental etc., scopul fiind acela de a oferi publicului cultura analuză în toată grandoarea ei.

             Sâmbătă, 19 martie a.c., începând cu ora 20.30, în cadrul primei părți a NOCHE DE ARTE FLAMENCO la sala Auditorium Jean Moulin au Thor (http://www.auditoriumjeanmoulin.com/?p=5478) din Avignon – Franța, Silvan Stâncel este invitat special al festivalului pentru a cânta și a lansa în limba spaniolă primul său volum de versuri INCREDIBIL.IUBESC (INCREIBLE.AMO) produs de Libris Brașov. Association Andalouse ALHAMBRA va produce totodată un spectacol flamenco pe baza acestei cărți. Poezii în limba spaniolă din Silvan StâncelINCREIBLE.AMO vor fi puse pe muzică flamenco avându-i ca protagoniști pe Luis de la Carrasca (voce), José Luis Dominguez (chitară) și Silvan Stâncel (chitară, voce).

             Sunt încântat și onorat! Să particip la acest eveniment ca invitat special, să-mi fie traduse poeziile în limba spaniolă, să fiu pe scenă alături de doi artiști flamenco de vocație și super profesioniști, să fie produs pe baza poeziilor mele un spectacol muzical flamenco de către o companie franco-spaniolă, iată motive suficiente pentru a mă simți fericit și împlinit. Sunt semne că munca mea este apreciată și dincolo de România. Mulțumesc pe această cale Luis de la Carrasca, Beatrice Valero și Association Andalouse Alhambra pentru invitație și eforturi, mulțumesc Libris Editorial, Virgil Oniță, Dana Anghelescu pentru producția cărții mele în limba română și spaniolă, mulțumesc traducătoarei Carmen Stimeriu pentru traducerea excelentă! Voi lua la Avignon chitara unicat construită special pentru mine de către producătorul român de instrumente muzicale HORA de la Reghin www.hora.ro și pentru a încânta astfel publicul străin cu produse originale și 100 % românești. Sper totodată ca anul acesta, în măsura în care se va găsi susținerea financiară necesară, să reușesc să onorez și invitația deja primită de a lansa INCREIBLE.AMO în Mexic în cadrul celui mai mare târg de către din lume dedicat literaturii în limba spaniolă, Guadalajara International Book Fair. Până atunci vă invit să descoperiți INCREDIBIL.IUBESC atât în română cât și în spaniolă!”

                                                                                                                                    Silvan Stâncel

 „Orice editor trăiește o mare bucurie și mândrie atunci când cărțile sale depășesc granițele țării și ajung să încânte sufletele cititorilor din alte colțuri ale lumii. Astfel, nu putem fi decât foarte fericiți că volumul de poezii „Incredibil.Iubesc”, în varianta spaniolă ”Increible.Amo”, semnat de Silvan Stâncel și publicat de Libris Editorial va fi prezentat în cadrul celei de-a XV-a ediții a FESTIVALULUI ANDALUZ de la Avignon, Franța.

  Volumul este expresia forței artistice a lui Silvan Stâncel, surprins într-o altă dimensiune creatoare, nu disjunctă de muzică, și anume, poezia.

Versurile au fost cât mai fidel traduse de o mare iubitoare de poezie, Carmen Stimeriu, cunoscută actriță, prezentatoare tv și autoare de versuri, care a surprins esența vie a gândurilor așternute în acest volum, reiterând ideea că dragostea este, până la urmă, un limbajul universal al simților noastre.

Felicităm și mulțumim organizatorilor pentru oportunitatea creată și îi dorim lui Silvan mult succes în calitatea de “ambasador” al muzicii pe care o cântă cu multă pasiune și al versurilor sale pline de vitalitate, senzualitate și profunzime”.

Dana Anghelescu, Director Libris Editorial

             Mai multe informații despre programul festivalului:

http://www.alhambra-asso.com/festival%20andalou/programme.html

Cartea INCREDIBIL.IUBESC este disponibilă și on-line:

http://www.libris.ro/incredibil-iubesc-silvan-stancel-LIB978-606-93827-4-5–p875240.html

Detalii despre chitara unicat marca HORA, model SILVAN STÂNCEL:

https://www.facebook.com/horasilvanstancel/?fref=ts

Silvan Stâncel:

www.silvanstancel.ro

https://www.facebook.com/stancel.silvan

PICĂTURA DE CULTURĂ https://www.youtube.com/watch?v=X1FL4P1WM6A

AUREL PANTEA despre INCREDIBIL.IUBESC : https://www.youtube.com/watch?v=EpiPtxLT1g4

 

 

###