Posted by & filed under evenimente, Sport.

Reprezentativa feminina de baschet U17 a Romaniei va evolua in Grupa D din cadrul FIBA Women’s Basketball U17 World Cup 2020, tinerele tricolore urmand sa evolueze in prima faza a intrecerilor mondiale care vor fi gazduite in aceasta vara de arenele sportive din Cluj-Napoca impotriva selectionatelor similare ale Frantei, Chinei si Puerto Rico. Adversarele Romaniei au fost stabilite la tragerea la sorti a grupelor FIBA Women’s Basketball U17 World Cup 2020, ceremonie care a avut loc, astazi, in sala de conferinte din incinta Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca. Conform datelor oficiale FIBA, meciurile din cadrul intrecerilor mondiale juvenile se vor desfasura in BTArena si Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj-Napoca, in perioada 15-23 august 2020.

Pentru prima data in istorie, Romania va organiza la Cluj-Napoca intrecerile FIBA Women’s Basketball U17 World Cup 2020, competitie care va aduna la start 16 nationale din intreaga lume, printre care si nationala juvenila tricolora. Astazi, in sala de conferinte din incinta Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca a avut loc tragerea la sorti a grupelor din marea competitie mondiala, cele 16 participante fiind impartite in patru serii de cate patru echipe. Totodata, in cadrul ceremoniei de la Cluj-Napoca, oficialii forului international au anuntat ca FIBA U16 Women’s Asian Championship 2019, competitie continentala care urma sa se deruleze in Australia, la Canberra, in perioada 5-10 aprilie, a fost anulata din cauza epidemiei COVID-19, astfel ca FIBA a stabilit, tinand cont de rankingul Asia/Oceania, si numele ultimelor patru echipe care vor lua startul la intrecerile mondiale din vara: Australia, China, Japonia si Coreea de Sud. Urmare a acestei decizii, FIBA a stabilit componenta celor patru urne pentru tragerea la sorti, astfel:

Urna 1 – SUA, Canada, Rusia si Romania

Urna 2 – Lituania, Spania, Franta si Italia

Urna 3 – Australia, China, Japonia si Coreea de Sud

Urna 4 – Chile, Puerto Rico, Mali si Egipt

In prezenta primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, si a unor reprezentanti ai federatiilor nationale, reprezentantul FIBA a oficiat tragerea la sorti ajutat de presedintele de onoare al FRB, Carmen Tocala, care este vicepresedinte FIBA Europe si membru in FIBA Central Board, si de presedintele FRB, Horia Paun, care este si membru in Comisia de Competitii a FIBA Europe. Dar iata rezultatele tragerii la sorti:

Grupa A – Canada (A2); Italia (A1); Coreea de Sud (A3); Egipt (A4)

Grupa B – SUA (B2); Spania (B4); Australia (B3); Mali (B1)

Grupa C – Rusia (C2); Lituania (C1); Japonia (C3); Chile (C4)

Grupa D – Romania (D1); Franta (D2); China (D3); Puerto Rico (D4)

De mentionat faptul ca selectionata SUA a castigat patru din cele cinci editii ale FIBA Women’s Basketball U17 World Cup (2010, 2012, 2014, 2018) iar Australia a cucerit laurii mondiali in 2016.