Posted by & filed under evenimente.

Reservoir-cats (1)Bucurestiul ales de regizorul catalan Ricard Reguant pentru premiera mondiala a spectacolului Reservoir Cats, o piesa care se vrea un omagiu adus universului feminin din filmele lui Tarantino.

 Sambata, 4 martie, la Cinema Pro va avea loc premiera mondiala a spectacolului Reservoir Cats, o comedie neagra inspirata din universul personajelor feminine ale lui Quentin Tarantino. Producatorii au pregatit mai multe surprize pentru cei prezenti intre care cadouri dulci pentru toti spectatorii, bricege Victorinox pentru toate locurile VIP, precum si o sesiune de socializare cu actorii, regizorul si autorii dupa spectacol.

Regia este semnata de Ricard Reguant, regizorul comediei TOC TOC si al MUZICALULUI CHICAGO, laureat Broadway World 2015. Reprezentatia de la Bucuresti se va juca inaintea premierelor din Spania si Italia, in prezenta autorilor si a regizorului.

Un jaf mai ciudat, conspiratii, impuscaturi, rasturnari imprevizibile de situatie, umor ironic a la Tarantino si elemente filmice  – toate acestea se regasesc in spectacolul eveniment Reservoir Cats.

“Unul dintre lucrurile pe care incerc sa le obtin in filmele mele este sa fac lumea sa rada de lucruri care in fapt nu sunt haioase.” (Quentin Tarantino)

Reservoir Cats este o piesa care se vrea un omagiu adus universului feminin din filmele lui Tarantino. Modul de adresare, dialogurile, scenele si personajele, toate fac parte din acest univers, insa privit din perspectiva tragicomica si, uneori, din mai multe unghiuri.

Distributia montarii de la Bucuresti le include pe Ada Gales (castigatoare a premiului Uniter pentru debut in 2016), Ioana Barbu (nominalizata in 2007 la premiile GOPO pentru cea mai buna actrita pentru rolul din Legaturi Bolnavicioase), Gratiela Duban, Andreea Mateiu, Andreea Samson si Smaranda Caragea.

”Mai mult decat filmele in sine, ceea ce ma fascineaza la Tarantino sunt personajele sale. (Ricard Reguant, regizor si coautor Reservoir Cats).

Premisa de la care incepe sa se deruleze actiunea este cea din binecunoscutul film Reservoir Dogs al lui Quentin Tarantino, insa in perspectiva feminina. Un grup de femei planuiesc un jaf. Pentru a nu fi identificate, folosesc porecle atunci cand se adreseaza una alteia si par ca nu se cunosc intre ele. Si daca in filmul lui Tarantino alias-urile sunt culori: Blue, Mr. Orange, etc., in piesa autorii au ales sa foloseasca nume de actori celebri care au lucrat cu Tarantino.

Piesa are trei parti bine delimitate, la fel ca filmul caruia ii aduce omagiu: pregatirea (in care ajungem sa cunoastem protagonistele, calitatile si defectele lor, trasaturile lor extreme de personalitate, dorinta lor de a face usor rost de bani), frustrarea (in care jaful nu merge bine si una dintre ele este ranita, iar alta nu este de gasit; se dezvolta suspiciunile si dorinta de razbunare, iar violenta pune stapanire pe sala de sport si se dovedeste a fi mortala) si deznodamantul (un al treilea act ciudat in care, avand ca referinta personajul Vernita Green – Vivica Fox – din Kill Bill, si preocuparile sale extra criminale, se dezvaluie cum sunt in realitate protagonistele piesei; cum? – facand ca actiunea sa ia o turnura neasteptata, chiar de mai multe ori, ca in “Cei 8 Odiosi”).

Biletele s-au pus in vanzare online pe www.ReservoirCats.ro, pe bilet.ro, in agentiile TUI Travel din mall-uri, la kiosk-ul BiletFan de la statia de metrou Unirii 1 precum si la casa de bilete a Cinema Pro. Biletele au preturi cuprinse intre 50 si 70 lei. La acest spectacol s-au pus in vanzare si 32 de locuri VIP de 100 de lei, situate central in primele randuri si care vor primi cadou din partea organizatorilor cate un briceag multifunctional Victorinox ca cel folosit in piesa de catre una dintre protagoniste.

Mai multe informatii despre spectacol pot fi consultate pe pagina web oficiala www.ReservoirCats.ro si pe pagina oficiala de facebook www.facebook.com/ReservoirCatsRomania