Posted by & filed under evenimente.

Sportul bistrițean se mută într-o casă nouă, utilată după cele mai înalte standarde. Noua sală polivalentă din Bistrița, inaugurată la finalul săptămânii trecute, beneficiază de un teren multifunctional, de terenuri adiacente pentru handbal, tenis, baschet, precum și o pistă de atletism. Incinta beneficiază de o capacitate de 3000 de locuri pe scaune. Întreaga investiție s-a ridicat la peste 27 de milioane de euro, acoperite în mare parte de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții, diferența fiind acoperită de Consiliul Județean. Ideea construirii acestui stabiliment are o istorie mai veche și are la bază o performanță a sportului bistrițean realizată în urmă cu aproape un deceniu.

”În anul 2013, echipa de junioare 1 din cadrul Liceului cu Program Sportiv din Bistrița a ajuns vicecampioană națională a României, lucru extrem de imbucurător pentru mica noastră comunitate. Atunci, administrația județeană, condusă de domnul Emil Radu Moldovan a conceput un program județean de susținere și promovare atât a sportului pentru toți cât și a sportului de performanță. Actuala investiție vine practic să completeze acest program. Este o investiție cu o valoare de 27 de milioane de euro, din care peste 22 de milioane de euro au fost suportate de către Compania Națională de Investiții, respectiv Ministerul Dezvoltării” a declarat Monica Săsărman, ministru secretar de stat in Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației.

Noul complex sportiv este dotat cu o serie de săli destinate antrenamentelor de karate, judo, balet și dans sportiv și poate asigura condiții optime pentru cantonamentele diverselor discipline. Instalațiile moderne de sonorizare și lumini oferă incintei posibilitatea de a organiza diverse tipuri de evenimente. În topul preferințelor bistrițenilor rămâne totuși echipa de handbal feminin…  

”În județul nostru, avem o comunitate care iubește foarte mult echipa de handbal feminin, o comunitate care iubește sportul, o comunitate care își încurajează copiii să practice sportul. În 2018, a fost înființat de către administrația județeană clubul Gloria 2018. Inițial am avut o activitate intensă la nivelul handbalului feminine, iar ulterior, intr-un timp relativ scurt au fost abordate și alte ramuri sportive. Astfel că lucrurile se prezintă în următoarea modalitate: avem echipă de handbal feminine în Liga Florilor, in divizie, echipe de junioare la nivelul categoriilor de vârstă potrivit cerințelor Federației Române de Handbal și, nu în ultimul rând, avem peste 15 centre de pregătire sportivă pentru fetele care doresc să practice acest sport. Anul trecut gamă sportivă s-a diversificat și s-a înființat și o echipă de fotbal de seniori care joacă în liga a 3-a, plus echipele de juniori, iar din acest an a fost înființată o echipă de fotbal feminine care activează în campionatul României. Se dorește a se dezvolta secția de volei, avem atletism, box, tenis de masă. Există implicare, există dorință, există perseverență și multă, multă muncă și dăruire”, a adăugat Monica Săsărman, consilier județean în momentul demarării proiectului.

               La inaugurare au participat mai multe personalități printre care președintele PSD, Marcel Ciolacu, ministrul Dezvoltării Cseke Attila, președintele CJ Bistrița, Radu Moldovan, precum și alte oficialități locale.