Posted by & filed under Cultura.

Cu atatea indicatii si sfaturi despre nutritie, este dificil sa alegi ceea ce este cu adevarat bun si sa elimini din dieta alimentele pe care nu trebuie sa la mananci niciodata.  Dupa cum exista alimente pe care le poti manca oricand, pentru ca sunt bune si aduc beneficii pentru sanatate, exista si alimente pe care este recomandat nu doar sa le eviti, ci sa nu le consumi niciodata. Daca iti pasa de sanatatea ta, iata care sunt alimentele pe care nu trebuie sa le consumi niciodata, scrie trueactivist.com.

Paine alba si faina rafinata. Prin definitie, painea alba si fainuri rafinate sunt toxice pentru sanatatea ta pentru ca toate mineralele, vitaminele, fibrele si alte elemente nutritive importante sunt eliminate in procesul de rafinare.
Din aceasta cauza, organismul nu stie cum sa digere produsele facute din faina alba si nici sa le asimileze corespunzator ceea ce duce la probleme de sanatate.
In plus in cursul procesului de rafinare si de albire a fainii se folosesc substante chimice cum sunt clorul si bromura, doua substante chimice otravitoare care sunt responsabile de aparitia afectiunilor tiroidei si ale altor organe ale tubului digestiv.
Preparatele congelate care se pot manca dupa ce sunt coapte sau prajite, altele decat fructele sau legumele congelate. Cele mai multe dintre preparatele congelate – pizza, burgeri, si altele din aceasta categorie sunt super incarcate cu sare, conservanti, uleiuri hidrogenate si alte ingrediente artificiale.
In plus, inainte de a fi congelate aceste preparate sunt ultra procesate, ceea ce face ca, din punct de vedere nutritiv sa fie goale de continut. Mancarea gata preparata, congelata este extrem de daunatoare sanatatii.
Orezul alb. Ca si painea alba, din orezul alb au fost eliminati toti nutrientii. Orezul alb este un aliment diferit in proportie de 90% de ceea ce inseamna orezul integral, este responsabil pentru aparitia unor grave carente nutritionale in conditiile in care este consumat frecvent.
In plus orezul alb este asimilat rapid si transformat in depozite adipoase, spre deosebire de orezul brun care se asimileaza lent si este transformat aproape integral in energie.
Floricelele de porumb pentru cuptorul cu microunde. Acestea intra in categoria alimentelor procesare. Totul, de la boabele de porumb modificate genetic, la sare si alte chimicale pentru conservare si aroma, este nesanatos.
In plus porumbul facut la microunde contine o substanta chimica numita diacetil care afecteaza tesutul pulmonar. Vrei floricele? Fa-le in mod clasic, pe aragaz, din porumb de floricele cumparat din piata. Pune putina sare si ulei. O sa ai toate beneficiile si acelasi gust bun.
Preparatele din carne procesata. Contin cantitati uriase de nitrati si nitriti. Salamurile, sunca, carnatii din comert contin nitrit de sodiu si alti conservanti chimici care sunt factori delansatori ai bolilor de inima si ficat, si produc cancer. Vrei astfel de produse? Consuma cantitati mici de preparate ecologice.
Batoane energizante. Par sanatoasa, dar nu sunt. Contin cantitati mari de proteine de soia, uneori modificata genetic, zahar rafinat, grasimihidrogenate nocive, aditivi, conservanti si prea multa sare.
Exista si produse bune in aceasta categorie asa ca cel mai intelept lucru este sa citetsi cu atentie eticheta.
Margarina. Este daunatoare nu doar margarina intinsa pe paine, ci si cea care se ascunde prin tot felul de produse si alimente procesate. Margarina este plina de grasimi trans-hidrogenate ceea ce este total daunator pentru sanatatea ta.
Contrar credintei populare, untul si grasimile animale sunt infinit mai bune, consumate in cantitati moderate, decat margarina.
Laptele de soia si soia folosita ca baza pentru inlocuitorii de carne. Se poate spune ca aceasta este una dintre cele mai mari minciuni ale timpului modern. Pe langa faptul ca aproape toate ingredientele sunt neecologice, soia este de cele mai multe ori modificata genetic, iar aditivii adaugati sunt substante chimice toxice cunoscut sub numele de hexan, care a fost legat de malformatii congenitale si cancer.
Soia, daca nu a fost fermentata inainte, este bogata in substante similare estrogenului uman, care pot da peste cap sistemul endocrin si favoriza aparitia unor tipuri de cancer.
Multe din asa numitele produse dietetice contin indulcitori artificiali, cum ar fi aspartam si sucraloza, ambele fiind legate de cresterea riscului afectiunilor neurologice, unele probleme gastro-intestinale, precum si tulburarile endocrine.
Multe produse dietetice contin agenti chimici, arome adaugate pentru a lua locul grasimilor si a altor componente naturale, care au fost eliminate pentru a reduce in mod artificial continutul de calorii.