Posted by & filed under evenimente, Muzica.

2_Ekaterina_Valiulina_winter

(8 decembrie / 20:00 / EUROPAfest Tour – Bucuresti)

jmEvents are deosebita placere sa invite prietenii festivalului EUROPAfest, colaboratorii, partenerii, iubitorii muzicii clasice la ultimul concert din 2015. Concertul incheie EUROPAfest Tour 2015, eveniment desfasurat sub Inaltul Patronaj al Casei Regale.

 WINTER CLASSICAL CONCERT

Solista: EKATERINA VALIULINA / Elvetia, Rusia – vioara

marti, 8 decembrie, ora 20:00

Sala Enescu – Hotel Ibis Nord

In program:

lucrari de J.S. Bach, N. Paganini, M. Falla, F. Kreisler, M. Ravel, E. Ysaye, F. Waxman

Accesul este liber in limta locurilor disponibile.

Ekaterina Valiulina / Rusia, Elvetia

 Ekaterina Valiulina este astazi una dintre cele mai versatile si carismatice prezente pe scena muzicii clasice, fiind considerata de specialisti o mare speranta a generatiei sale. Ea reuseste sa captiveze audienta prin interpretari originale, unice, in care exprimarea pasionala se combina cu o profunda intelegere a muzicii si cu dorinta de a transmite emotie si a rezona cu publicul.

De origine rusa, Ekaterina Valiulina a inceput studiul viorii la 5 ani si povestea sa de dragoste cu muzica a continuat prin castigarea a numeroase distinctii si premii in concursuri internationale din Germania, Croatia, Rusia, Italia si Romania, in 2015 fiind laureata a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti. A absolvit cu onoruri Conservatorul de Stat din Moscova si apoi si-a continuat studiile in Elvetia la Conservatorul della Svizzera Italiana. Fiind o perfectionista a lucrat cu unii dintre cei mai buni profesori si muzicieni ai timpurilor noastre precum Ida Haendel, Shlomo Mintz si Sergej Krylov.

Stabilita in Elvetia, Ekaterina Valiulina a fost invitata in numeroase evenimente si festivaluri din Italia, Polonia, Belgia, Coreea, Grecia, Luxemburg, Olanda, Romania si Cipru, si a concertat ca solista alaturi de Orchestra Simfonica de Stat Moscova, Orchestra Simfonica de Stat Sibiu, Orchestra Tchaikovsky din Moscova, Orchestra de Camera din Lituania, Orchestra Simfonica a Radio-Televiziunii din Croatia si Ansamblul “Orfarion” din Elvetia.

 EUROPAfest Tour

EUROPAfest Tour este un eveniment complex care isi propune sa reuneasca valorile creative si interpretative din Romania alaturi de artisti din Europa si de pe alte continente. In 2015 EUROPAfest Tour a fost organizat in parteneriat cu Ministerul Culturii, Jeunesses & Dinu Lipatti, Hotel Mara Sinaia, Hotel Ibis Nord si The Last Coin.

 Informatii suplimentare:

jmEvents | [email protected] | www.jmEvents.ro | 0720.31.61.62