Posted by & filed under Cultura, evenimente.

Afis literatura copiiÎn preajma Zilei Internaţionale a Copilului, Teatrul Evreiesc de Stat vă invită la un nou spectacol-lectură din seria evenimentelor ”Cu cărţile deschise”, un matineu dedicat, de această dată, celor mici.

În cadrul întâlnirii pe care v-o propunem, vă vom prezenta o selecţie de texte din literatura pentru copii a autorilor de limbă idiş, fragmente din opera clasicilor Șalom Alehem, I.L. Peretz, I. Bashevis-Singer, Ițic Manger, Iacob Groper și Eliezer Steinbarg, illustrate de un montaj vizual din creația lui Marc Chagall. Dincolo de poveste, de fantezia narațiunii, textele în proză și fragmentele poetice din operele autorilor menționați se adresează, în egală măsură, și celor mari, acelora dintre noi care nu au uitat niciodată să fie copii și care vor putea descoperi sensuri profunde în joaca noastră cu imaginea și cuvântul.

Spectacolul-lectură, după un concept şi o selecţie de texte și material vizual realizate de Dr. Camelia Crăciun, îi va avea ca protagonişti pe actorii Teatrului Evreiesc de Stat: Maia Morgenstern, Cristina Cîrcei, Cabiria Morgenstern, Natalie Ester şi Tudor Istodor.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 28 mai, de la ora 12.00, la Biblioteca Metropolitană (str. Take Ionescu, nr. 4).

Intrarea va fi liberă, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0721.313.736! Vă aşteptăm cu drag!