Posted by & filed under Sport.

The-Independent-cricket-pro

Finala de cricket a “National Inter Club T20 Championship” s-a disputat Duminică, 6 Octombrie, între două echipe din București – Băneasa Cricket Club și United Cricket Club. Meciul a avut loc pe terenul de cricket din Moara Vlăsiei, viitorul stadion național de cricket.

Este pentru prima dată, în cei patru ani de campionat, când Băneasa CC reușește să ajungă în finală. United CC au câștigat acest campionat în trecut. Bazându-ne pe rezultatele de anul acesta, BCC a avut o evoluție mai bună decât UCC și au fost favorți pentru câștigarea trofeului.

UCC a câștigat tragerea la sorți și a ales să fie la bătaie acumulând 120 de puncte și pierzând 7 porți. Pentru UCC cei mai buni performeri au fost căpitanul echipei, Sheraz cu 31 de puncte și Aftab cu 27 de puncte. Batsmanii Cosmin și Mihai nu au fost eliminați până la finalul celor 20 de overuri. Cea mai buna performanță a bowlerilor BCC a fost cea a căpitanului Saad, doborând 2 porți și acumulând 13 puncte.

BCC a venit la bătaie având nevoie de 6 puncte per over. Andrei împreună cu Zeeshan au deschis inningul și au avut un parteneriat de 32 de puncte, înainte ca Andrei să fie eliminat. Shakoor a intrat după Andrei și, împreună cu Zeeshan, au dus scorul la 38 când, tânărul Matei l-a eliminat pe Zeeshan. Matei a avut o performanta buna în acest over, față de primul. BCC au jucat calculat, fără să riște inerent și, cu susținerea lui Shakoor (36), au adunat cele 121 de puncte necesare din prima minge a ultimului over, astfel câștigând pentru prima dată Campionatul Național.

Felicitări BCC și tuturor jucătorilor.

Despre Consiliul Român de Cricket (Cricket România)

Înființat în iunie 2009, Consiliului Român de Cricket  este o fundație al cărui scop este să dezvolte, să stimuleze, să organizeze și să gestioneze acest sport la nivel național.

Consiliului Român de Cricket a devenit membru Afiliat al Consiliului International Cricket (ICC) în acest an. La fel de important, Consiliului Român de Cricket este axat să atragă un număr din ce în ce mai mare de români, din toate categoriile de vârstă – atât bărbați cât și femei – interesați de acest sport.

Bazat pe tradiție, fair-play, corectitudine și sportivitate, cricketul este un joc distractiv ce poate fi practicat de toată lumea.  Cricketul este ferm ghidat de Spiritul Jocului care alături de Legile cricketului formează codul de conduită al jocului de cricket. Cu aceste caracteristici, Consiliul Român de Cricket a început introducerea Kwik Cricket în școli, o formă simplă și foarte plăcută a acestui joc, urmând ca în trei ani 100 de școli să facă parte din acest program. Totodată, fundația organizează concursuri zonale, regionale și campionate naționale și internaționale.

Pentru mai mule informații despre Consiliul Român de Cricket, despre cricket sau despre competițiile de cricket vă rugam să vizitați www.cricketromania.com sau să accesați  pagina de Facebook a  Consiliului Român de Cricket.