Posted by & filed under Sport.

Map to Moara Vlasiei

Un weekend captivant va începe sâmbătă 28 septembrie 2013, când patru cluburi intră în competiție pentru titlul de “cea mai bună echipă de cricket din România”. Trei cluburi din București și unul din Cluj vor juca începând de sâmbătă, 28 septembrie, ora 10.00. Sâmbătă vor avea loc doua meciuri și duminică următoarele 2 meciuri.  Competiția se încheie duminică cu finala de la ora 15.00. Toate cele patru meciuri se vor juca pe terenul de cricket din Moara Vlăsiei, viitorul stadionul național de cricket. Intrarea este liberă și oricine este binevenit să asiste.

Duminică, 29 septembrie, cu începere de la ora 13:45, timp de aproximativ o oră, se va desfăsura finala națională a celei de a doua ediții a “Kwik Cricket Inter School Competition” în care vor concura echipa mixtă a Școlii nr. 25 din Timișoara și echipa Școlii Gimnaziale Ferdinand I “Galaxy Msters” din București.

Deși cricketul este al doilea cel mai popular joc din lume, după fotbal, acesta rămâne în mare măsură necunoscut în România – o situație pe care Consiliul Român de Cricket (Cricket România) se angajează să o schimbe. După cursurile organizate pentru profesorii de educație fizică și sport și membrii ai cluburilor de cricket locale, programul ambițios al Consiliul Român de Cricket (Cricket România) de a introduce acest joc în școli este în curs de desfășurare. Elevii români încep să descopere valorile jocului ce includ disciplina, munca în echipă și respectul pentru autoritate, pentru colegii de echipă și pentru adversari.

“Ce facem noi aici este să plantăm o sămânță, și sperăm ca din semințele plantate să apară o pădure, în cele din urmă”, a declarat Gabriel Marin, Președintele CRC. “Suntem o națiune de fani ai sportului. Sunt convins că o dată ce românii ajung să simtă fiorul și emoția unui joc de cricket și să apreciaze gândirea și strategia ce stau la baza câștigării unui meci de cricket, vor iubii ceea ce văd. Îi îndemn pe toți cei interesați de obținerea de informații despre joc să ni se alăture în acest weekend, la Moara Vlăsiei. “

Despre Consiliul Român de Cricket (Cricket România)

 Înființat în iunie 2009, Consiliului Român de Cricket  este o fundație al cărui scop este să dezvolte, să stimuleze, să organizeze și să gestioneze acest sport la nivel național.

 Consiliului Român de Cricket a devenit membru Afiliat al Consiliului International Cricket (ICC) în acest an. La fel de important, Consiliului Român de Cricket este axat să atragă un număr din ce în ce mai mare de români, din toate categoriile de vârstă – atât bărbați cât și femei – interesați de acest sport.

Bazat pe tradiție, fair-play, corectitudine și sportivitate, cricketul este un joc distractiv ce poate fi practicat de toată lumea.  Cricketul este ferm ghidat de Spiritul Jocului care alături de Legile cricketului formează codul de conduită al jocului de cricket. Cu aceste caracteristici, Consiliul Român de Cricket a început introducerea Kwik Cricket în școli, o formă simplă și foarte plăcută a acestui joc, urmând ca în trei ani 100 de școli să facă parte din acest program. Totodată, fundația organizează concursuri zonale, regionale și campionate naționale și internaționale.

Pentru mai mule informații despre Consiliul Român de Cricket, despre cricket sau despre competițiile de cricket vă rugam să vizitați www.cricketromania.com sau să accesați  pagina de Facebook a  Consiliului Român de Cricket.