Posted by & filed under Cultura.

Răspunsul la tratarea artritei dureroase ar putea consta într-un vechi remediu pe bază de plante, și anume TĂMÂIA, potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea din Cardiff. Ei au examinat beneficiile potențiale ale tămâii și au ajuns la concluzia că proprietățile sale conduc la ameliorarea și atenuarea simptomelor în cazul suferințelor articulare.

„Căutarea unor noi modalități de ameliorare a simptomelor artritei inflamatorii si osteoartrita este unul lung și dificil“, în conformitate cu Dr. Emma Blain, care conduce de cercetare cu co-anchetatori profesorul Vic Duance de la Cardiff University School of Biosciences si Dr. Ahmed Ali a Grupului Compton.

„Sud-vestul Angliei și Țara Galilor au o conexiune de lunga durata cu comunitatea somaleză care a folosit extracte de tamaie ca un remediu traditional din plante pentru dureri articulare. Cercetarea noastră s-a concentrat pe efectele acestor extracte și pe modul în care acestea ar putea ameliora inflamația care cauzează  durerea. Oamenii de știință din Cardiff sunt în măsură să demonstreze faptul că tratamentul cu extract de Boswelia frereană – o specie rară de tămâie – inhibă producerea de molecule inflamatorii cheie care ajută la prevenirea descompunerii țesutului cartilajului ce determină această suferință” a adăugat Dr. Emma Blain.

Dr. Ali:. „Căutarea de noi medicamente pentru a atenua simptomele acestor boli cum ar fi artrita inflamatorie și osteoartrita este un domeniu prioritar pentru oamenii de știință, iar cercetările noastre au descoperit tehnici inovatoare pentru pentru extracție chimică a ingredientului activ din tamaie. După ce am reușit acest lucru acum suntem capabili de a caracteriza în continuare entitatea chimică și să evidențiem superioritatea sa față de alte medicamente anti-inflamatorii utilizate pentru tratarea acestor boli.“

Cercetarea în cauză a survenit ca urmare a unui proiect Seedcorn, finanțat de Alianța Severnside pentru translationala de cercetare (SARTRE), prin portofoliul descentralizat schema de finantare MRC Dezvoltare Pathway.

În România, puteți beneficia de efectele acestui produs 100% natural direct de la importatorul Dreamfield. Produsul este avizat de Ministerul Sănătății din Croația și poate fi  achiziționat online de aici.